Tarih: 20.08.2019| Okunma Sayısı: 1851

Basına ve Kamuoyuna;

Anayasanın başlangıç hükümlerinde;

Millet iradesinin mutlak üstünlüğü, egemenliğin kayıtsız şartsız Millete ait olduğu ve bunu millet adına kullanmaya yetkili kılınan hiçbir kişi ve kuruluşun, bu Anayasada gösterilen hürriyetçi demokrasi ve bunun icaplarıyla belirlenmiş hukuk düzeni dışına çıkamayacağı,

Kuvvetler ayrımının, Devlet organları arasında üstünlük sıralaması anlamına gelmeyip, belli Devlet yetki ve görevlerinin kullanılmasından ibaret ve bununla sınırlı medeni bir işbölümü ve işbirliği olduğu ve üstünlüğün ancak Anayasa ve kanunlarda bulunduğu,

Hüküm altına alınmıştır.

02.09.2019 tarihinde yapılacak olan Adli Yıl açılış töreninin yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yapılması kuvvetler ayrılığını zedeleyecektir. Bu nedenle davete icabet edemeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz.

Her adli yıl açılışlarında ifade ettiğimiz üzere; faili meçhul cinayetlerin halen soruşturulmadığı, Diyarbakır Barosu başkanı cinayetinin halen aydınlatılmadığı, 8. Yılına giren Roboski katliamının faillerinin halen yargılanmadığı, yeterli delil yokluğunda ev araması, gözaltı ve tutuklama kararlarının keyfiyete dönüştüğü, KHK’lar ile temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği, kişilerin herhangi bir yargı kararı olmadan idari tasarruflarla halen ihraç edildiğini hatırlatmamız gerekiyor.

Bu kadar yoğun ağır hak ihlallerinin olduğu bir zamanda sizin de adli açılış törenleri ile zaman kaybetmemenizi diliyor, Herkesin Anayasadaki temel hak ve hürriyetlerden eşitlik ve sosyal adalet gereklerince yararlanarak milli kültür, medeniyet ve hukuk düzeni içinde onurlu bir hayat sürdürme ve maddi ve manevi varlığını bu yönde geliştirme hak ve yetkisine doğuştan sahip olduğu kamu düzeninin tesisi için yoğun bir çalışma temenni ediyoruz. 20.08.2019

Yönetim Kurulu Adına

Şırnak Barosu Başkanlığı