BASINA VE KAMUOYUNA

HDP IĞDIR MİLLETVEKİLİ HABİP EKSİK’E YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde aralarında HDP Iğdır milletvekili Habip EKSİK’in de olduğu yürüyüşe emniyet görevlileri tarafından sert bir şekilde müdahale edilmiştir. 

Görüntülere de yansıdığı üzere bu müdahale esnasında Hdp Iğdır milletvekili Habip EKSİK darpedilmiş, insanlık dışı bir muameleye tabi tutulmuş ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır. 

Anayasa 17. Madde ''... Kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tabi tutulamaz...'' hükmünde belirtildiği üzere bir kimseye insan haysiyetiyle bağdaşmayan muamelenin yasaklandığı açıktır. 

Hukuk devleti ilkesi temel hak ve özgürlüklerin korunmasının ve hukuk güvenliğinin sağlanmasının teminatıdır. Her hukuki muamele ile karşılaşan kişinin adil yargılanma hakkının gerekleri de hukuk devleti içerisinde sağlanmalıdır. 

Unutulmamalıdır ki hukukun amacı suçlu yaratmak değil adaleti sağlamaktır. Adalet, siyasi saik ve çıkarlara kurban edilemeyecek kadar kutsal bir olgudur. 

Bu hususta HDP Iğdır Milletvekili Habip EKSİK’e uygulanan hukuki gerekçeden yoksun, insanlık dışı ve zalimane tutumu kabul etmiyor, sorumlular hakkında ivedi olarak adli ve idari soruşturma başlatılmasını bekliyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

 

ŞIRNAK BAROSU BAŞKANLIĞI