34. Baro Başkanları Toplantısı TBB'de Gerçekleştirildi

34. Baro Başkanları Toplantısı, 5 Kasım 2016 tarihinde, Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliğinde TBB seçilmiş kurullarının, baro başkanlarının ve TBB delegelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler başta olmak üzere, savunma mesleğine getirilen kısıtlamalar, güncel ve mesleki konular ile Türkiye Barolar Birliği’nin çalışmaları ele alındı.

Birlik Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Türkiye’de avukatlar dik durmaya ve umudu yaşatmaya devam edecektir” mesajı verdi.

"OHAL’e dayanılarak çıkartılan KHK’lar ile tüm devlet teşkilatı, kapalı kapılar ardında yeni baştan şekillendirilmiştir" diyen Feyzioğlu konuşmasında, "Türkiye’nin, 'kandırıldım, aldandım, yanıldım' gibi ifadelerle dile getirilen hayati hatalara ve zaaflara artık tahammülü yoktur" ifadelerine yer verdi.

OHAL ile ülkeye fiilen kuvvetler birliğinin getirildiğine dikkat çeken Feyzioğlu, idam tartışmalarının ve son dönemdeki yasaklamaların Türkiye'ye vereceği zararların altını çizerek, “Cumhurbaşkanını ve siyasi iktidarı, hukukun evrenselleşmiş kurallarına uymaya ve toplumdaki gerginliği sona erdirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Feyzioğlu’nun konuşmasının ardından söz alan baro başkanları da özellikle son dönemde yargı alanında yaşanan olumsuz gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fotoğraflar

Fotoğraf 1