BASIN VE KAMUOYUNA
Basına ve Kamuoyuna
 

         30.05.2016 tarihinde Silopi’de meydana gelen patlama sonucu aralarında çocukların bulunduğu 4 sivil yaşamını yitirmiş, yine çoğunluğu sivil 19 kişi yaralanmıştır.

         Yaşam hakkına dönük bu eylemi açıkça kınıyor ve artık yeter diyoruz!

         Uzun yıllar devam eden ve özellikle son bir yıldır artan şiddet olayları ve sivil ölümler nedeniyle ağır toplumsal travmalar yaşanan bölgemizde insan yaşamını mücadelenin nesnesi ve propaganda malzemesi haline getirerek önemsizleştiren hiçbir yaklaşımı doğru bulmadığımızı bir kez daha yineliyoruz.   

 

Onurlu bir yaşamın en asgari koşullarının varlığını bile tehdit eden, insanları bir kez daha göç yollarına düşüren, bütün insani, soysal ve tarihsel değerleri hedef alan çatışmaları kabul etmiyor ve herkesi bu toplumun ortak beklentisi doğrultusunda yaşam hakkı ve temel hürriyetlere saygı göstermeye davet ediyoruz.

 

Biz aşağıda imzası bulunan bölge baroları olarak, yaşamın kutsallığı ve insan onurundan yana ilkesel tutumuzu hatırlatarak bir kez daha bu eylemi kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 31.05.2016

 

ŞIRNAK BAROSU       AĞRI BAROSU        BATMAN BAROSU

 

BİNGÖL BAROSU           BİTLİS BAROSU      DERSİM BAROSU

 

DİYARBAKIR BAROSU    HAKKÂRİ BAROSU   KARS-ARDAHAN BÖLGE BAROSU

 

MARDİN BAROSU           MUŞ BAROSU         SİİRT BAROSU

 

ADIYAMAN BAROSU            URFA BAROSU        VAN BAROSU