Cizre'deki Sokağa Çıkma Yasağının Ardındaki Hasar Tespiti
Şırnak Valiliği'nin 04.09.2015 Cuma Akşamı, Cizre'de Başlattığı ve 11.09.2015 Günü Sona Erdirdiği Sokağa Çıkma Yasağı Boyunca Abluka Altındaki Cizre İlçemizin Özellikle Yafes, Sur, Nur, Cudi Mahallelerinde Sivil Halka Ait Evlerde Güvenlik Güçlerince Silahlı Saldırılar Sonucu, Baro Başkanımızı Av. Nuşirevan ELÇİ, Ağrı Barosu Başkanı Av. Ali ARTUK, Bingöl Barosu Başkanı Av. Abdullah ALAKUŞ, Batman Barosu Başkanı Av. Ahmet SEVİM, Bitlis Barosu Başkanı Av. Enis GÜL, Mardin Barosu Başkanı Av. Azat YILDIRIM, Muş Barosu Başkanı Av. Feridun TAŞ, Siirt Barosu Başkanı Av. Mehmet Cemal ACAR, Baromuz ve Bölge Barolarına Bağlı Avukatlar Tarafından Bir Takım Tespitler Yapılmış ve Bunlar Fotoğraflanmıştır. Evleri Hasar Gören ve Aile Bireylerinin Öldürüldüğü Ailelerle Bizzat Görüşülmüş, Olayların Gelişimi Birebir Kendilerinden Dinlenilmiştir. Bölge Baroları Olarak Oluşturacağımız Komisyonlar Tarafından da Yapılacak Araştırma ve Soruşturma Kapsamında Oluşturacağımız RAPOR' da Ayrıca Tüm Komuoyu'yla Paylaşılacaktır.