BASINA VE KAMUOYUNA

BASINA VE KAMUOYUNA

 

 

16.04.2015 tarihinde bir kısım medyada adıma yapılan bir haber bulunmaktadır. Haberin içeriği konuştuklarımızın dışına çıkarak haberi yazılı ve görsel yayınlayan basın organları, görüşlerimi kendi siyasi görüşleri çerçevesinde çarpıtarak yayınlamışlardır. Telefonla görüşüm alınırken özellikle AĞRI olayının Kürtlere ve HDP’ye yapılan bir tuzak olduğunu, HDP’yi baraj altında tutmak için yapılacak olan provokasyonların başlangıcı olduğunu, AKP’nin provokasyonların önlenmesi için önlem alması gerektiğini, aksi taktirde provokasyonların devamı durumunda AKP ve tüm Türkiye için felaket olacağı yönünde görüş belirttim.

Roboski ve Nihat KAZANHAN’ın vurulma olayının Erdoğan’ a bir tuzak olarak yapıldığı yönünde haber yapılmıştır. Görüşmemizde ise;  Bu olayların barış sürecine, Kürt sorununun çözülmesini istemeyen çevrelerce yapıldığını, Sayın Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanının anlamsız bir şekilde arka çıktıklarını, faillerinin tespit edilmemesi ve cezalandırılmaması durumunda iktidarın ve Sayın Cumhurbaşkanının büyük zarar göreceğini belirttim.

Şırnak Havaalanı konusunda anlamlı bir yatırım olduğunu ama Kürt sorunu çözülmeden gerçek anlamda güvenlik sorunu çözülmeden yatırımların olmayacağını, ulaşım dışında bölgeye katkı sunmayacağı yönünde görüş belirttim.

Bir hukukçu olarak temennim basın ve yayın çalışanlarının haber yaparken düşüncelerine göre yontmadan objektif yayınlamaları. Yandaş candaş anlayışının terk edilmesini diler, görüşlerimin yukarıdaki gibi olduğunu ve beyan ettiğimi tüm kamuoyunun bilgisine sunarım. 16.04.2015

                                                                                                         

 

      Şırnak Barosu Başkanı

                                                                                                                Av. Nuşirevan ELÇİ