Şırnak İli Kumçatı Belediye Başkanlığını BDP Belediye Başkan adayı Mehmet DEMİR’İN kazanmasından sonra; bunu hazmetmeyen rakipleri 01.04.2014 günü Köy Korucusu olmaları münasebetiyle kendilerine devlet eliyle verilen silahlarla evini silahla taramış ve Belediyede şoför olarak görev yapan Beşir DEMİR’İ darp ederek başından yaralamışlardır. Biz Şırnak Barosu olarak bu çirkin saldırı kınıyor, lanetliyoruz.

Yerel Seçimden sonra ülkenin çeşitli yerlerinde benzer saldırılarla birçok vatandaş yaşamını yitirmiş birçok vatandaş da yaralanmıştır. Bu tür saldırıların seçim öncesi ve seçim sonrası ülke gündemini gerginleştiren siyasi parti temsilcilerinin açıklamalarından kaynaklandığı şüphesiz bir gerçektir. Bizler tüm tarafları sağduyulu ve sakin olmaya; sorumluluğu bulunan siyasi Parti temsilcilerini de bu gergin ortamı yatıştıracak söylemlerde bulunmaya çağırıyoruz.

Ayrıca bu saldırı bir gerçekliği daha ortaya çıkarmıştır ki; bu husus Türkiye ve özellikle bölgemiz için son derece önemlidir. Bu gerçeklik Geçici Köy Koruculuğunun bir an önce kaldırılmasıdır. Zira bu tür silahlı saldırılarda bulunanların çoğu Devlet tarafından silahlandırılan geçici köy korucularıdır.  Geçici köy koruculuğu sistemiyle eğitimsiz ve kontrol yeteneği olmayan birçok insanın eline silah verilmiş olup; en ufak tartışmalarda devlet gücünün arkasında olduğunu düşünen korucular silahlarına sarılmakta tereddüt etmemektedirler. Bu nedenle Geçici Köy Koruculuk sisteminin en kısa sürede kaldırılması çağrımızı yineliyoruz.

Seçim sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, Yakınlarına başsağlığı, Yaralananlara acil şifalar diliyor; bir kez daha Kamuoyu önünde herkesi sağduyulu olmaya çağırıyoruz. 02.04.2014

ŞIRNAK BAROSU