BASINA VE KAMUOYUNA

BASINA VE KAMUOYUNA

 

            Bilindiği Üzere 29 Temmuzdan başlamak üzere Rojava’da yaşanan ve çoğu çocuk ve sivil olan Kürtlere karşı katliamlar yapılmaya başlanmıştır. Bu Katliamları,  Bazı faşist Devletlerin emrinde paralı olarak çalışan, çoğu gözü dönmüş,  cahil ve acımasız olan, hiçbir zaman kötülüğe ve küfre karşı hiçbir eylemleri olmayan, efendileri hangi katliamı gerçekleştirme emri verirse o katliamları yapan ve Müslümanlıkla alakaları olmayan Kiralık katil sürüsü konumunda bulunan  El Nusra çetesi yapmıştır.

 

            Kürtlere karşı bu katliamlar yapılırken, Mısır için ağlayıp dünyayı ayağa kaldırmaya çalışan, Filistin İçin Ağlayıp gemilere insanlar doluşturup  gönderen bunun için canının veren, Suriyeli Arap ve suniler için ağlayan onlara çadırdan modern kentler kuran Müslümanlar söz konusu Kürtler olunca  rojava için susarlar rojava’da öldürülen bebekleri görmezden gelirler.

            Biz Şırnak Barosu olarak Rojava’ da yapılan katliamı, bu katliama desteği olan tüm kişileri ve Yönetimleri nefretle kınadığımızı belirtmek isteriz.

            Dünyanın her yerinde olduğu gibi Rojava’da yaşayan Kürtlerinde kaderlerini tayin etme, özgürlüklerini sağlamak için mücadele etmek  ve aynı bölgede yaşayan diğer halklarla beraber kendi geleceklerini belirlemek hakkına sahip oldukları  gerçeğini kabul edip buna saygı duymak  herkes için bir gerekliliktir.

            Yukarıda bahsi geçen çetelere yardım eden tüm Yönetimlerin ve Ülkelerin  bir an önce bu tutumlarından vazgeçmeleri, Kürtlerin ve Diğer halkların haklı mücadelelerini desteklemelerini elzemdir. Özellikle Türkiyede’ki  Kürtlerle çözüm süreci içerisinde olan Türkiye’nin Rojavda’ki Kürtlerle de iyi ilişkiler kurması gerekmektedir.

            Şırnak Barosu olarak Rojava’da yaşanan katliamları ve bu katliamlara destek verenleri bir kez daha kınıyor, Rojava Halkının yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. 05.08.2013

                                                                                                          ŞIRNAK BAROSU