BASINA VE KAMUOYUNA

BASINA ve KAMUOYUNA

 

28 Haziran 2013’de Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Köyü’nde yapılmak istenen karakol inşaatını protesto eden halka, güvenlik güçleri tarafından ateş açılmış, Medeni Yıldırım isimli bir genç ölmüş, 9 kişi de yaralanmıştır.

Çözüm süreci denilen bu dönemde öncelikle karakol inşaatlarına devam etmek, yeni karakollar yapmak, bu sürece sabote etmek ve provoke etmek anlamına gelir. Çatışmaların bittiği bir zamanda 136 yeni karakol inşaatına başlamak bu konuda hükümetin art niyetli olduğunu göstermektedir. Uyuşturucuya karşı mücadele adına da olsa açıklamalar inandırıcı değildir.

Ayrıca toplumun her üyesinin karşı olduğu bir durumu protesto etmek gösteri yapmak hakkı vardır. Bu gösteriler esnasında halka ateş açmak, çok abartılı bir orantısız güç kullanma durumudur. Gezi olayları sırasında güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanması, ülkemizde önemli olaylara neden olduğu gibi bütün dünya tarafından da protesto edilmiştir. Buna rağmen aynı anlayışın devam ediyor oluşu endişe vericidir.

Biz aşağıda imzası bulunan Barolar bu durumu protesto ediyor, yetkilileri hukuk çerçevesinde kalmaya, sürece uygun davranmaya davet ediyoruz. 03.07.2013

 

ŞIRNAK BAROSU                         MARDİN BAROSU

ADIYAMAN  BAROSU                 DİYARBAKIR BAROSU

ELAZIĞ BAROSU                          MALATYA BAROSU

TUNCELİ  BAROSU                      BATMAN BAROSU

BİNGÖL BAROSU                         KARS BAROSU

VAN BAROSU                               BİTLİS BAROSU

MUŞ          BAROSU                      ŞANLIURFA BAROSU

AĞRI         BAROSU                      HAKKÂRİ          BAROSU

            SİİRT BAROSU