BASINA VE KAMUOYUNA
 

BASINA VE KAMUOYUNA

En elzem değerlerini yitirmemesi adına insanlığın, kıyasıya mücadele edilmesi gereken bir süreçte, yakın tarihin kanayan bir yarası olarak Halepçe Katliamını, Şırnak Barosu olarak bir kez daha tüm nefretimizle kınıyor ve başta Kürt halkı olmak üzere tüm insanlık âlemine başsağlığı diliyoruz.

Halepçeden dünyaya yayılan binlerce masum çocuğa dair bu ölüm çığlığının, bu katliamın yaşandığı dönemde, bir bütün olarak arap dünyası başta olmak üzere dünya kamuoyunun yanlı ve umarsız yaklaşımı bir yana, günümüzde ancak bir iki ülke tarafından soykırım olarak tanınmış olmasını ancak bir insanlık ayıbı olarak tanımlayabiliriz.

Hukukçu misyonumuzla; bu tür insanlık suçlarının işlenmesinin önüne geçilmesi ve işlenen suçların cezasız kalmaması için ülkemiz hükümeti başta olmak üzere tüm yönetimleri, Uluslar arası Ceza Mahkemesi Yargılaması bağlamında Roma Statüsünü, onaylamaya çağırmaktayız.

Genelde evrenin hiçbir yerinde ve özelde kendi coğrafyamızda hayat hakkına dair acıların hiçbir zaman yaşanmaması için esmeye başlayan ve devamına dair ciddi anlamda umut beslediğimiz barış sürecine her kesimin katkı sunması gerekliliğinin altını çizerken diğer taraftan Ortadoğuda model teşkil etme iddiasında bulunan hükümetin de bu ısrarında süreklilik arzeden bir tavır sergilemesini dilemekteyiz.

Zira bu coğrafyada kalıcı barışın tesisi Roboski benzeri insanlık vicdanını derinden yaralayan olaylara bakış açısı ve bu olayların sorumlularından hesap sorulması ile gerçeklik kazanacaktır.

 

Etkin ve adil bir vicdani tavır beklentimizi tekrarlayarak 16.Mart Halepçe Katliamının gerçekleşmesinde doğrudan ve dolaylı ilişkisi bulunan aktörleri lanetliyor biran önce tüm insanlığın vicdanında mahkum edilmesini diliyoruz. 16.03.2013

                                                                                                                                                                      ŞIRNAK BAROSU BAŞKANLIĞI