BASINA VE KAMUOYUNA

BASINA VE KAMUOYUNA

 

 İstanbul Silivri’de görülen KCK davasının 1 Ekim 2012 tarihli duruşmasında meslektaşlarının dışarı çıkartılmak istenmesine karşı duruşma salonunda oturma eylemi başlatan avukatlar jandarmaların müdahalesiyle karşılaşırken,avukat Ercan KANAR jandarmanın zor kullanmasıyla salondan çıkarılmıştır.

         Bir ülkede demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün en sağlam ölçütü o ülkede savunmanın hak ve özgürlüklerinin gelişmişlik düzeyidir.    

       Açıkça ve doğrudan şiddete başvurmadığı sürece,şeklen savunma görevi içinde davranan avukatlara güvenlik görevlilerinin müdahalesi kabul edilemez.   Bu savunma özgürlüğünün ayaklar altına alınmasıdır. Savunma görevini yaparken,hatta biraz ileri de gitseler alışılmadık, şok edici, kışkırtıcı söylemler ve davranışlarda da bulunsalar, savunma görevi yaptıkları bir konuda avukatların şiddete maruz kalması kabul edilemez. Savunma hak ve özgürlüğü “düşünce ve anlatım” özgürlüğünden çok geniş bir hak ve özgürlüktür. Bu bir imtiyazdır diyorlar. Evet, bu bir imtiyazdır. Savunmayı herkesten farklı ve ağır biçimde sorumlu kılan bu imtiyaz, savunmanın “olmazsa olmaz” hakkıdır. Ve yalnızca savunmanın hakkıdır.

       Tüm bu açıklamalar ışığında savunmaya yapılan bu saldırıyı kınarken, herkesi hukukun içine davet ediyoruz.Çünkü hukuk herkesin sığınacağı bir limandır.

 

ŞIRNAK BAROSU - AĞRI BAROSU - BATMAN BAROSU –

 

 BİNGÖL BAROSU - BİTLİS BAROSU - DİYARBAKIR BAROSU –

 

HAKKARİ BAROSU – IĞDIR BAROSU – KARS BAROSU –

 

MARDİN BAROSU – MUŞ BAROSU – SİİRT BAROSU –

 

ŞANLIURFA BAROSU - ADIYAMAN BAROSU – TUNCELİ BAROSU –

 

VAN BAROSU