Roboski 165 Gündür Adalet Bekliyor

Roboski 165 Gündür Adalet Bekliyor                                                                                            

Devletin 2011 yılının Aralık ayının 28. Gecesi, Türkiye vatandaşlarını “sınır ötesi bir operasyonla” bombalayarak katletmesinin üzerinden tam 165 gün geçti.

Platform olarak 28 Aralık’tan bu güne kadar, katledilen insanların yaşam öykülerini, adaleti sağlamakla görevli olanlara hatırlatmaya çalışıyoruz. Bugün 34 insanın öyküsünü burada bir kez daha devlet yetkililerinin dikkatine sunuyoruz.


Kaymakamına yönelik saldırının hesabını sormakta ve cezalandırmaya çalışmakta pek seri davranan devlet, 19’u çocuk, 34 sivil insanı öldürme emrini verenler ve öldürenler hakkında, bölgedeki bir albayın görev yerini değiştirmek dışında henüz somut bir adım atmadı.

Aksine, olayla ilgili görüntülerin, hazırlanan raporların ve soruşturma süreçlerinin kamuoyu ile paylaşılmaması, devletin katliamı gündemden düşürmeye çalıştığı ve sorumluları korumaya çalıştığı izlenimi uyandırmaktadır.

28 Aralık gecesinde “sınır ötesi bir operasyonla” insanların KATLEDİLMESİ ile sonuçlanmış olayın, siyasi ve askeri sorumluları cezalandırılana ve Roboski mağdurları için ADALET gerçekleşene kadar davanın takipçisi olduğumuzu belirttik, bir kez daha belirtmek için buradayız.


Başbakan ve Adalet Bakanını görevlerini yerine getirmeye,

TBMM İnsan Hakları Komisyonunu olayla ilgili ulaştığı gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaya,

Mağdur aileleri ve vekillerinin soruşturmaya etkin katılımlarının sağlanması için dosyada gizlilik kararının kaldırılmasını,

Olayla ilgili savcılıkları, tüm sorumluları ortaya çıkaran ve adaletin hızla gerçekleşmesi için etkin ve adil, soruşturma yürütmeye,

Davet ediyoruz.

ŞIRNAK BAROSU   AĞRI BAROSU            BATMAN BAROSU                BİNGÖL BAROSU

BİTLİS BAROSU          DİYARBAKIR BAROSU     HAKKARİ BAROSU 

KARS –ARDAHAN BAROSU   MARDİN BAROSU MUŞ BAROSU
 
 SİİRT BAROSU            ŞANLIURFA BAROSU          TUNCELİ BAROSU     VAN BAROSU