BASINA VE KAMUOYUNA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyoruz.

Türkiye’de son yıllarda ve özellikle seçim sürecinde bazı siyasiler ve bir kısım medya organları tarafından körüklenen ayrıştırıcı, ötekileştirici ve hedef haline getiren dilin son hali, Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı olarak karşımıza çıkmıştır.

Biliyoruz ki, bu saldırının failleri Kürt sorununun çözümsüzlüğünü dayatanlar ve Maraş, Sivas katliamlarını yapanlar ile aynı zihniyeti paylaşanlardır.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğradığı yerde üst düzey devlet görevlileri, emniyet genel müdürü, silahlı kuvvetlerin üst düzey temsilcilerinin hazır bulunması ve buna rağmen saldırının gerçekleşebilmiş olması demokrasiye yapılan bu açık saldırıya göz yumulduğu kanısı uyandırmaktadır. Saldırının failleri derhal adalet önüne çıkarılıp en ağır şekilde cezalandırılmaz ise ülkede yaygınlaşan ayrıştırmanın ve ötekileştirmenin devam edeceğine dair kaygıyı arttıracaktır.

Çözüm gayet açıktır. Failler ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalı, saldırıyı önleyemeyen yetkililer hukuk devleti olmanın gereği olarak vakit kaybetmeksizin istifa etmeli, ayrıştırıcı ve ötekileştirici dil hemen bırakılmalıdır.

Siyasal iktidara ve yetkililere çağrımız temel hukuk ilkelerinin ve demokrasinin korunması adına taraftar anlayışıyla değil, tüm halkı kaynaştıran ve kucaklayan çözümler üretilmeye başlanmasıdır.

Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletirken olayın da sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm halkımıza beyan ederiz.22.04.2019

 

Şırnak Barosu