5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ GECESİ

5 Nisan Avukatlar Günü münasebeti ile 6 Nisan Cumartesi Akşamı Cizre Divan otelde düzenlenen yemekli ve müzikli geceye Baromuza kayıtlı Avukatlar ve Aileleri katıldı. Baro Başkanımız Avukat Nuşirevan Elçi tarafından açılış konuşmasının yapılmasının ardından Meslekte 20 Yılını dolduran Meslektaşlarımıza Plaket takdim edilip, program yerel sanatçıların seslendirdiği türkü ve şarkılarla devam etti.

Baro Başkanımız Açılış Konuşması...

 

Sevgili Meslektaşlarım,

Baromuzca 5 Nisan Avukatlar günü sebebiyle düzenlenen gecemize hepiniz hoş geldiniz. Bu vesileyle avukatlık onurunu herşeyin üzerinde tutan, sadece meslek icrasında değil, insan hakları ve hukuk devletinin yaşama geçmesi için yılmadan mücadele eden tüm meslektaşlarımın Avukatlar gününü yürekten kutluyorum. Bu mücadelede yaşamını kaybeden tüm meslektaşlarımızı da rahmetle anıyorum. 

            Maalesef her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamamız buruk… Hemşerimiz, dostumuz Tahir Elçi’nin faillerinin hala yakalanamamış olması, Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı arkadaşımız Selçuk Kozaağaçlı ve dernek üyelerinin almış oldukları cezalar ve onlar gibi birçok meslektaşımızın tutuklu bulunması bu yıl da hüzünlü bir kutlama yapma imkanı veriyor bize…

Haklının ve ezilenin yanında dimdik ayakta duran ve tüm gücünü bu uğurda kullanan avukatlar daima sistemin hedefi olmuşlar ve olmaya da devam edecekler. Hukuk güce ve haksızlığa değil adalete hizmet eder, etmelidir. Gerçek adalet savaşçılarının haksız olan güçlüyü karşılarına alacaklarını baştan kabul edip yola böyle başlamaları gerekiyor. Biz avukatlar da siyaset rüzgarına kapılıp savrulursak adaletin zaten bozulmuş düzeninin darmadağın olacağı aşikardır. Şırnak Barosu mensupları olarak bu mücadelede her zaman ön saflarda olmamızın haklı gururunu yaşıyoruz.

Hukuk devleti ilkesini tam olarak benimseyememiş, demokrasi geleneği yerleşmemiş, insan hakları noktasında bir ileri bir geri giden bizim gibi ülkelerde biz hukukçuların işinin ne denli zor olduğunu söylemeye herhalde gerek yoktur. Ancak tüm olumsuzluklara ve yıldırıcı koşullara rağmen her geçen gün gençlerin enerjisi ile güçlenen Baromuz eksiksiz demokrasi ve insan hakları mücadelesine devam edecektir.  Belki genç bir baro olabiliriz, ancak hayat tecrübemiz ayaklarımızı 50-60 yıllık barolardan çok daha sağlam basmamıza sebep olmaktadır.

Yargılama faaliyetlerinin temelini oluşturan savunmaya yapılan her haksızlık, her usulsüz uygulama yargısız infazı güçlendirmekte, ülkenin dünya genelinde sorgulanmasına sebep olmaktadır. Dün olduğu gibi bundan sonra da gayemiz savunma mesleğini hak ettiği konuma getirmek uğruna olacaktır.

Giydiğimiz cüppenin ceplerini yoktur, çünkü kamu hizmetidir avukatlık… Düğmeleri yoktur, çünkü bağımsızdır avukat, hiçbir otoritenin, gücün ve müvekkilin önünde eğilmez iliklenmez. Siyahtır cüppemiz çünkü yasalar otoriter ve tarafsızdır.  Sarı yaldızımız adalete hizmet eden mesleğimizin ağırlığını temsil eder. Bu cüppeyi giyerken hak ettiği saygınlığa uygun hareket etmek de bizlerin görevidir.

Dünyanın en onurlu mesleğini icra ederken insan haklarını ideal alan tüm meslektaşlarımıza selam olsun diyor, Türkiye’nin hukukla imtihanında hepimize başarılar ve hukukun egemen olduğu Türkiye hayalimizin gerçekleşmesini diliyorum.

Uzun, mutlu, adil ve haklı bir meslek yaşantısı dileğiyle hepinize iyi eğlenceler diliyorum.  

 

                                                                                  Şırnak Baro Başkanı

                                                                                  Av. Nuşirevan ELÇİ