5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ
Tarih: 6.04.2018| Okunma Sayısı: 2833

5 Nisan Avukatlar Günü münasebeti ile Cizre Divan otelde düzenlenen yemekli ve müzikli geceye Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, STK Temsilcileri, Cumhuriyet Savcıları, Hakimler, Kurum Müdürleri, Adliye Çalışanları ve Baromuza kayıtlı Avukatlar katıldı. Baro Başkanımız Avukat Nuşirevan Elçi tarafından açılış konuşmasının yapılmasının ardından program yerel sanatçıların seslendirdiği türkü ve şarkılarla devam etti.

Baro Başkanımız Açılış Konuşması..

Sayın Meslektaşlarım Ve Sayın Konuklar,

5 Nisan Avukatlar gecemize hepiniz hoş geldiniz...

Bölgemizde yaşanan acı olaylar sebebiyle birkaç yıldır kutlama yapmamayı tercih ettiğimiz, ilimizde Hukuk adına faaliyet gösteren herkesin tanışması ve kaynaşması için vesile olarak gördüğümüz bu gecede sizlerle birlikte olmak mutluluk verici. Daha önceki gecelerimizde de belirttiğimiz gibi, biz bu geceyi avukatlar günü olarak değil, hukukçular günü olarak kutlamayı uygun buluyoruz. Keza bu ülkenin tüm katılanları ile hukukçulara büyük ihtiyaç duyduğuna inanıyoruz. Gerçek hukukçuların eksiksiz demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti kavramlarının yaşama geçmesi yolunda gösterdikleri büyük çaba ve direnç ülkeye olan umudumuzun temelidir.

Her zaman söylediğimiz bir söz var, hukukun ve hukukçunun ideolojisi olmaz. Hukuk kuralları herkese her şartta eşit uygulanmalıdır. Hukuk ve demokrasi bu ülkenin çıkış noktasıdır. Hukuk kurallarının hakkıyla uygulanmadığı bir demokrasi düşünülemez. Kişilerin hukuku ve kişilere, ırklara, dini inançlara göre demokrasi anlayışı terk edilirse, Türkiye gerçekten adil bir ülke olur... Bir ülkenin dünyada etkin ve kalıcı olabilmesi için adaletle yönetilmesi şarttır. Unutmayalım ki, hangi mevkide veya hangi statüde olursak olalım, bir gün hukuk mutlaka hepimize gerekecektir.

Biz hukukçuların ülke gündemini belirleyenler olduğumuz kaçınılmaz bir gerçektir ve olması gereken de budur. Bir ülkenin lider konumuna gelebilmesi için o ülkede eksiksiz demokrasinin uygulanması gerekmektedir. Eksiksiz demokrasi ülkenin asli sorunlarının çözüme kavuşturulması ile sağlanabilir. Her sorun ancak kaynağında çözülür. Bu yüzden hatalardan ders çıkarılarak çözüm sürecinin yeniden gündeme gelmesinin elzem olduğuna inanıyoruz. Cesur adımlarla, çağdaş ve demokratik yöntemlerle ülkenin çözülemeyecek sorunu bulunmamaktadır.

Hak, hukuk ve adaletin en yüce değer kabul edildiği, insan söz konusu olduğunda geri kalan her şeyin teferruat olduğu bir dünya dileğiyle, hepinize tekrar hoş geldiniz diyor ve iyi eğlenceler diliyorum.

29.03.2024
AV. ROJHAT DİLSİZ