BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 22.11.2017| Okunma Sayısı: 2139

BASINA VE KAMUOYUNA

31 Ekim 2017 akşamı ailesiyle katıldığı yemekte sevdiklerinin gözleri önünde vuruldu meslektaşımız Kudbettin KAYA.. Öldürülmeden 12 gün önce öldürülmesine sebep olan davanın duruşmasında öldürülebileceğini söylediği halde, ölüm tehditleri aldığını bildirdiği halde göstere göstere geldi ölüm. Onlarca kişinin önünde, kameralara yansıyan bir ölümdü bu. Tüm bunlara rağmen ölümünün üzerinden bir aya yakın zaman geçti ve meslektaşımızın katili ve azmettiricileri hala yakalanmadı.

Avukat, mesleği icabı adil yargılama gayesiyle müvekkilinin haklarını savunur. Bu durum davanın taraflarınca da toplumun genelinde de anlaşılamayan bir gerçek. Avukatın davanın tarafı değil, müvekkilinin haklarını, müvekkilinin beyanları doğrultusunda savunarak mesleğini yerine getirdiğini anlamayan, anlamak istemeyen kişi veya kişiler meslektaşlarımıza saldırıyı kendilerine hak göstermektedirler. Bu meslektaşlarımıza yapılan ilk saldırı değil, son olmasıdır umudumuz.

Ancak meslektaşımızın katilleri yakalanıp yargı karşısına çıkarılmadıkça, en ağır şekilde cezalandırılmadıkça bu tür ölümlerin önüne geçilemeyeceği de aşikar… Meslektaşımızın ölümü, yargıya karşı işlenmiş bir suçtur. Bu suçun cezasız kalmaması yargı mensuplarının hayatlarının değerini ve önemini de tüm topluma gösterecektir.

O yüzden olayı soruşturan Savcı ve Adliyeden talebimiz bir an evvel meslektaşımızın katil veya katillerinin yargı karşısına çıkarılmasıdır. Bölge Baroları olarak bizler de bu davanın takipçisi olacağız. 22/11/2017

 
 

ŞIRNAK BAROSU 

AĞRI BAROSU 

ADIYAMAN BAROSU 

BATMAN BAROSU

BİTLİS BAROSU

BİNGÖL BAROSU

DERSİM BAROSU

DİYARBAKIR BAROSU

HAKKARİ BAROSU

KARS-ARDAHAN BAROSU

MARDİN BAROSU

MUŞ BAROSU

SİİRT BAROSU

ŞANLIURFA BAROSU

VAN BAROSU

19.04.2024
AV. ROJHAT DİLSİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.