BASIN VE KAMUOYUNA
Tarih: 11.10.2016| Okunma Sayısı: 1671

Basına ve Kamuoyuna

 

            Toplumun barış çabalarına dönme konusundaki irade, beklenti ve ısrarına rağmen, neredeyse her gün yeni bir acıya uyanıyoruz. Silahların devrede olduğu, şiddetin sorunları çözmede bir araç olarak kullanıldığı bu atmosferde, yaşam hakkından, siyaset yapma hakkına eğitim hakkından çalışma hürriyetine ve basın özgürlüğüne kadar yaşamın bütün alanları maalesef şiddete teslim olmuş durumda.

 

            Kürt meselesi siyasal bir meseledir ve bütün sorunlu yapısına rağmen siyasal kanallar dışında çözüm arayışları meşru ve mümkün değildir. Bu gerçek, yaşanılan acı tecrübelerle ortadadır. Siyasetin normalleşmesi, kendi mecrasında toplumsal sorunlara çözüm araması konusundaki zorunluluğa rağmen maalesef siyaset, silahların gölgesinde kalmakta ve sorunları çözme imkânını kaybetmektedir.

 

Siyasetin tıkandığı, sorunun geleneksel çözümsüzlük politikalarına hapsolduğu bu dönemde şiddetin son bulması ve siyasal alanda acil bir normalleşmeye ihtiyaç varken, önceki gün AKP Van Özlap İlçe Başkan Yardımcısı, dün de Dicle İlçe Başkanı uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmiştir. Yine Yüksekova’da 4 kişi, Şemdinli’de yapılan saldırıda aralarında sivillerin de olduğu 18 kişi yapılan saldırı sonucu yaşamını yitirmiş onlarca kişi de yaralanmıştır. Yapılan saldırıları kınıyor, şiddete ve şiddet kültürüne asla teslim olmayacağımızı ilan ediyoruz!

 

Bir kaç güne sığdırdığımız acılar toplumun bütün kesimlerinde derin izler bıraktığı gibi bütün insani değerlerimizi aşındırmakta, bütün siyasal çözüm yollarını değersizleştirmekte ve çözümsüzlüğü perçinlemektedir. 

 

            Biz aşağıda imzası bulunan Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları olarak, bugünümüzü olduğu kadar geleceğimizi de tüketen bu cinnet haline, toplu intihara hayır diyoruz! Bütün değerleri ile yaşamı savunmaya devam edeceğiz. 11.10.2016

 

 

ŞIRNAK BAROSU            AĞRI BAROSU            BATMAN BAROSU

 

BİNGÖL BAROSU                   BİTLİS BAROSU          DİYARBAKIR BAROSU

 

DERSİM BAROSU        HAKKÂRİ BAROSU   KARS-ARDAHAN BÖLGE BAROSU

 

MARDİN BAROSU                   MUŞ BAROSU                  SİİRT BAROSU

 

ADIYAMAN BAROSU                    URFA BAROSU                VAN BAROSU

29.03.2024
AV. ROJHAT DİLSİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.