BASIN VE KAMUOYUNA
Tarih: 11.09.2016 | Okunma Sayısı: 959 | | |

Basına ve Kamuoyuna

Belediyelere Kayyım Atanması Vesayetçi Zihniyetin Ürünüdür.

Daha önce çıkarılan KHK’ya dayanılarak aralarında Batman ve Hakkâri İl Belediyelerinin de bulunduğu çoğunluğu DBP’li 28 Belediyeye kayyım atanmıştır. Her şeyden önce halkın iradesini hiçe sayan vesayetçi zihniyetin ürünü kayyım anlayışını kabul edilmez bulduğumuzu ve bir an önce toplumdaki fay hatlarını derinleştiren bu uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Seçimle işbaşına gelmiş, haklarındaki iddialar dolayısıyla henüz kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmayan yöneticilerin yerine idari tasarrufla kayyım atanmasının, halkın iradesi karşısında meşruiyet sorunu olduğu açıktır.

Kamuda görev alan ve çoğunluğu öğretmen binlerce kişinin açığa alınmasından sonra hiçbir şekilde anlaşılamayacak şiddet görüntüleri ile belediyelere kayyım atanması ile devlet-vatandaş ilişkilerinde onulmaz yaralar açılacak, demokratik değerlere inanç hepten tükenecektir.

Biz aşağıda imzası bulunan Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları olarak, “Halka rağmen halk için” anlayışı ile ortaya konan, kamusal alanı ve hizmetleri toplumun bir kesimine kapatan açığa alma ve kayyım atama kararları gibi uygulamalardan dönülmesi çağrısını bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz. Saygılarımızla, 11.09.2016

ŞIRNAK BAROSU             AĞRI BAROSU          BATMAN BAROSU

BİNGÖL BAROSU                   BİTLİS BAROSU          DİYARBAKIR BAROSU