Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları Sokağa Çıkma Yasağının Kaldırıldığı Yüksekova'da İnceleme Ziyaretinde Bulundu
Tarih: 1.06.2016| Okunma Sayısı: 2111

 Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları Sokağa Çıkma Yasağının Kaldırıldığı Yüksekova'da İnceleme Ziyaretinde Bulundu...

13 Mart 2016 tarihinden beri sokağa çıkma yasağının devam ettiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesine Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları Platformu olarak inceleme ziyaretinde bulunduk. Ziyarete Baromuz ile Hakkari Barosu, Diyarbakır Barosu, Van Barosu, Bingöl Barosu, Muş Barosu, Siirt Barosu, ve Bitlis Barosu Başkanları ile temsilcileri katıldı. 

Yasağın kaldırılmasına rağmen vatandaşların kente girişlerine izin verilmemesi üzerine ilçe girişinde 3 km uzunluğunda araç konvoyu uluştuğu gözlendi.

Bir saatlik bir bekleyişin ardından kente giren heyet önce Yüksekova Başsavcısı ile bir görüşme yaparak olaylar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ardından Yüksekova Belediyesine geçen heyet burada Belediye yetkilileri, Hakkari  Milletvekilleri ve vatandaşlarla görüşmeler yaptı. 

Yapılan görüşmelerden sonra Bölge Baroları, sokağa çıkma yasakları sırasında ağır hasar gören mahallelere gidip yasağın ardından oluşan tahribatı yerinde gözlemledi. Yıkılan binalar, ateşe verilen işyerleri ve çok sayıda konutun yıkılıp tahrip edildiği görülerek fotoğraflarla kayıt altına alındı.


 

19.04.2024
AV. ROJHAT DİLSİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.