BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 3.11.2015| Okunma Sayısı: 1931

BASINA VE KAMUOYUNA

                02.11.2015 tarihinde Siirt Barosu Avukatı Mehmet Nezir OKUR, bürosundan evine gitmek üzere çıktığı sırada uğradığı alçakça saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Meslektaşımız 35 yaşında ve en küçüğü 20 günlük 3 çocuk babası idi.

                Tamamen cehaletten kaynaklanan avukatlara yönelik saldırılar ne yazık ki son dönemlerde artış göstermiştir. Oysa avukat bir davanın ya da çekişmenin tarafı değildir. O, sadece insanlara hukuki yardım sağlayarak mesleğini icra eden kişidir. Hukuk ve adalet herkese lazımdır. Avukatı, davanın ya da çekişmenin tarafı olarak gören anlayış sorunludur, marazidir. Unutmamalıdır ki avukat, kendi işini ya da davasını değil, müvekkilinin işini ya da davasını takip eder. Bundan ötürü avukat, mesleğini icra ederken hasım olarak görülmemelidir.

                Avukatlara yönelik saldırıların artmasının en büyük nedenlerinden biri de bu saldırılara ülkeyi yönetenlerin sessiz kalmasıdır. Daha önceki olaylarda olduğu gibi bu olayda da idarecilerden herhangi bir tepki gösterilmemiştir. Diğer meslek örgütleri mensuplarına yönelik saldırılar, başta idareciler olmak üzere, toplumun değişik kesimlerinden şiddetli tepkiler alırken; avukatlarayönelik saldırılar, bu son örnekte de görüldüğü gibi, neredeyse tepki dahi almamıştır. Yani avukatlara yönelik saldırılar maalesef artık sıradan bir hal almış ve kanıksanmıştır. Haksızlıklar karşısında sessiz kalmadıklarından olsa gerek avukatlar idareciler tarafından benimsenememektedir.

                Tarih boyunca avukatlar müvekkillerinin haklarını korumak, toplumu daha ileriye götürebilmek ve hukuku ülkelerinde egemen kılmak için büyük mücadeleler vermişler ve bu uğurda bedel ödemişlerdir. Kimi zaman sözlü, kimi zaman fiili saldırılara uğramış ve hatta hayatlarından olmuşlardır. İdareciler ya da toplumun değişik kesimleri, avukatlara yapılan saldırılara sessiz ve duyarsız kalsa da, biz barolar ve avukatlar her zaman gerekli tepkiyi en üst seviyeden vermeye devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki hiçbir meslektaşımız yürüttüğü kutsal ve onurlu mücadelede yalnız değildir. Faillerin yargı karşısına çıkarılıp en ağır şekilde cezalandırılması için soruşturmanın takipçisi olacağız. 

                Bu vesile ile meslektaşımızın hayatına mal olan bu hain saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor; meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

                Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur. 03.11.2015

 

ŞIRNAK BAROSU
Doğu Ve Güneydoğu Bölge Baroları Dönem Sözcüsü
 
AĞRI BAROSU 
 
ADIYAMAN BAROSU
 
BATMAN BAROSU                                
 
BİNGÖL BAROSU                        
 
BİTLİS BAROSU                             
 
DİYARBAKIR BAROSU                          
 
HAKKARİ BAROSU               
 
IĞDIR BAROSU
 
KARS BAROSU                        
 
MARDİN BAROSU                         
 
MUŞ BAROSU  
 
SİİRT BAROSU                                 
 
ŞANLIURFA BAROSU
 
VAN BAROSU
 
TUNCELİ BAROSU
 

25.04.2024
AV. ROJHAT DİLSİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.