BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 29.10.2015| Okunma Sayısı: 1644

BASINA VE KAMUOYUNA

 

            Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliğince Koza İpek grubuna ait tüm şirketlere teröre finansman sağladıkları iddiasıyla kayyum atanmasına karar verilmiştir. Kayyum atanması yönündeki kararın hukukiliği bir yana, kararın uygulanması sırasında oluşan görüntülerin ve özellikle muhalif kabul edilen yayın organlarının yayınlarının engellenmesi iktidar-hukuk ilişkisinin geldiği tehlikeli ve yıkıcı noktayı bir kez daha gözler önüne sermiştir.

 

            İktidarların “öteki” kabul ettiği siyasi ya da toplumsal kesimleri kriminalize ederek dizayn etme ve bastırmada yargıyı kullanması, bütün bir toplum için hukuk güvenliğini ortadan kaldırmaktadır.  Yargının müdahaleye açık hale geldiği sistemlerde ile müdahale edenler de dâhil artık hiç kimse güvende değildir. Çünkü somut olaylardan ya da kişilerden bağımsız ve objektif olarak düzenlenen yasaların içeriği iktidardaki siyasi güç tarafından belirlenmeye başlaması ile iktidar aynı anda yasama faaliyetini de yargı faaliyetini de tek elde toplamış olmaktadır.

 

            Hemen seçim arifesinde, muhalif kabul edilen basının susturulmasına dönük bu girişimin sadece ekonomik sonuçlarının olmayacağı aynı zamanda düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlanmasının da hedeflediği çok açıktır.

 

            Aynı anda hem düşünce ve ifade hürriyetini hem de teşebbüs hürriyetini ihlal eden ve yargıya dair inancı hepten kararı ve uygulamaları kabul edilmez bulduğumuzu kamuoyuna saygı ile sunarız. 29.10.2015

 

1.      ŞIRNAK BAROSU

DOĞU VE GÜNEYDOĞU BÖLGE BAROLARI DÖNEM SÖZCÜSÜ

2.      ADIYAMAN BAROSU

3.      AĞRI BAROSU

4.      BATMAN BAROSU

5.      BİNGÖL BAROSU

6.      BİTLİS BAROSU

7.      DİYARBAKIR BAROSU

8.      HAKKARİ BAROSU

9.      KARS-ARDAHAN BÖLGE BAROSU

10. MARDİN BAROSU

11. MUŞ BAROSU

12. SİİRT BAROSU

13. ŞANLIURFA BAROSU

14. TUNCELİ BAROSU

              15. VAN BAROSU

 

29.03.2024
AV. ROJHAT DİLSİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.