Şırnak Valisi Vahdettin ÖZKAN' ın Baromuza Ziyareti
Tarih: 03.03.2011 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1566 | | |
Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi’nin başkanlığındaki avukatlarla, ilçede bulunan Şırnak Barosu Sosyal Tesislerinde öğle yemeğinde buluşan Vali Özkan ve beraberindekiler, yemeğin ardından avukatlarla ağırlıklı olarak 5233 sayılı kanun ve uygulamasının masaya yatırıldığı toplantıya geçti.

Vali Özkan, toplantının başlangıcında avukatlara yönelik yaptığı konuşmada, “Öncelikle bir insan hakkı olan savunmayı temsil eden siz değerli avukatlarla buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizlerin aracılığı ile varsa sorunları dinlemek ve görüşlerinizden istifade etmek istedik. Bizler sadece masa başında sorunları çözmek, değerlendirmek yerine, idarenin hizmet götürdüğü vatandaşlar ve kurumlarla iletişim içinde olmayı tercih ediyoruz.

Vali Özkan’ın konuşmasının ardından baro üyeleri, 5233 sayılı kanuna yönelik kurulan ve çalışmalarını sürdüren komisyonlarda yaşanan yoğunlukların hafifletilmesine yardımcı olacağını düşündükleri önerilerde bulundular. Bu çalışmalara ek olarak komisyon kararlarında aksaklık yaşanmaması içinde komisyonlarda baro üyelerine daha çok görev düştüğünü vurgulayan avukatlar bu konuda her türlü iş birliğini yapacaklarını Vali Özkan ve beraberindekilere iletti. Önerileri ve talepleri dinleyen Vali Özkan, toplantı ile ilgili sık sık not aldı ve çalışmalara katkılarından dolayı baro üyelerine teşekkür etti. Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Özkan tesislerden ayrıldı.

23.01.2018 Salı