AV.RUKEN TAYŞUN'UN,BAROMUZ HAKKINDAKİ İFTİRA HABERİ İLE İLGİLİ BARO BAŞKANIMIZ AV.NUŞİREVAN ELÇİ'NİN CEVAP YAZISI
Tarih: 14.03.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2318

Aralık 2013 tarihinde telefon dinlemelerle ilgili Yönetmelik değişikliğine karşı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, "baroları dava açmaya çağırıyorum" sözü üzerine Bölge Baroları Başkanlarından bir Başkan'ın dava açacağını beyan etmesiyle Av.Ruken TAYŞUN, Facebook sayfasından baromuz Kılıçdaroğlu’nun çağrısına sonuçta telefon dinleyen polisler lehinde dava açmayınca "iskele baromuz nerede" diyerek alenen üyesi olduğu baroya hakaret etmiştir. Bu sebeple yönetim kurulumuzca disipline sevk edilmiştir. Gazete haberinde iddia ettiği gibi Kürt sorunu, tecritle ilgili bir yazı yazmadığı gibi, Baromuzun Kürt sorunu, roboski, insan hakları ihlalleri, kadına şiddet ve Kobani eylemleri gibi hiçbir eylemine de katılmamıştır.Baromuzun tüm ihlallere karşı açık tepkisi bilinmektedir. Kaldı ki, Disiplin Soruşturması Baronun iç işleyişidir ve buna karşı yasal yollar bellidir. Baromuza basın yoluyla cevap verilmesi yasal olmadığı gibi, KCK soruşturmalarında binlerce Kişiyi uydurma telefon dinlemeleriyle, hapse attıran yapı lehine dava açmadığımız için Baromuza hakaret eden Av. Ruken TAYŞUN' un olayı çarpıtarak ihlaller karşısında duyarlılığıyla takdir toplamış Şırnak Barosuna iftira etmesini de kabul etmemiz mümkün değildir. Meslekle bağdaşmayan bu davranışı ve alenen Baromuza yaptığı iftirayı değerlendirmek üzere Yönetim Kurulumuz toplanacaktır. Komuoyunun Bilgisine.

22.07.2018
AV. NUŞİREVAN ELÇİ