Baromuz,Roboskili Aileler Adına Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuruda Bulundu
Tarih: 17.07.2014 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1012 | | |

'KÜÇÜK BİR TRAFİK KAZASINDA BİLE TUTUKLAMA ÇIKIYOR'

Burada konuşan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, bugüne kadar Roboski'nin faillerinin ortaya çıkarılması ve sağlıklı bir soruşturma yapılması için hiçbir çabanın gösterilmediğini söyledi. Gizlilik kararı verilmesiyle birlikte tamamen olayın üzerinin örtülmek istendiğini belirten Elçi, soruşturmanın askeri savcılığa verilmesini de anlayamadıklarını söyledi. Elçi, “Sıradan bir trafik kazasında dahi tutuklama çıkarken, Roboski'de açık açık, hunharca çocuk genç 34 köylü katledildi ve olayın üzeri kapatılmaya çalışıldı. Bizim kanaatimizde kasten ölüm vardır. Ancak bırakın kasten olmasını ihmal ve benzeri  hiçbir suçlamayla dava  ve soruşturma açılmadı. Bu davanın er ya da geç açılacağına inanıyoruz. Geç gelen adalet adalet değildir" diye konuştu. "Bu dava kapanmayacaktır takipçisi olacağız" diyen Baro Başkanımız, Bölge Baroları ve Bölge Millet vekilleri ile beraber Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim KILIÇ' ı makamında ziyaret etmişlerdir.18.07.2014

24.01.2018 Çarşamba