Baro Başkanımız 12 Eylül Kararını Değerlendirdi
Tarih: 18.06.2014 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1041 | | |

Şırnak Baro Başkanı Elçi, 12 Eylül Davasını Değerlendirdi

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, 12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını değerlendirdi.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi12 Eylül davasında Kenan Evren veTahsin Şahinkaya'nın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını değerlendirdi.

Silopi ilçesindeki bürosunda 12 Eylül davasını değerlendiren Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan ElçiKenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın müebbet hapis cezasına çarptırılmasının Türkiye'de darbe yapmak isteyenlerin işlerini zorlaştıracağını ve darbe yapmak isteyen kişilerin önünün engellenebileceğini söyledi. Kararı olumlu bulduklarını ifade eden Elçi, dünyanın birçok yerinde darbe yapan komutanların bir şekilde ceza aldıklarını ve yaşı ne olursa olsun tutuklu bir şekilde yargılandığını söyledi.Türkiye'de 5 ile 10 yıl arasında ceza alan sanıkların tutuklu bir şekilde yargılandığını ifade eden Elçi, kararın gayrı hukuki ve adil olmadığını söyledi. Bundan sonra kararın Yargıtay'a gideceğini ifade eden Elçi, ceza kesinleştiği takdirde sanıkların cezaevine girebileceğini kaydetti. Elçi, demokratik gelişimler için ve sivil yönetimlerin sekteye uğramaması için sanıkların cezalarını tutuklu bir şekilde geçirmeleri gerektiğini söyledi. - ŞIRNAK

24.01.2018 Çarşamba