Tarih: 15.03.2014 22:00:00 | Okunma Sayısı: 1032 | | |

BU GÜN DÜNYA TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇEN HALEPÇE KATLİAMININ 26. YIL DÖNÜMÜ; BİLİNDİĞİ GİBİ 16.03.1988 GÜNÜ IRAK ÜLKESİNİ YÖNETEN DİKTATÖR SADDAM REJİMİ, KİMYASAL GAZLARLA HALEPÇEDE SİVİL VE SAVUNMASIZ ÇOĞU ÇOCUK OLMAK ÜZERE 6330 KÜRT KATLEDİLEREK ÖLDÜRÜLMÜŞ 17.000 İNSANIMIZ DA SAKAT BIRAKMIŞTIR.

BU KATLİAMI YAPANLARI VE BU KATLİAMIN YAPILMASINA GEREK SADDAM REJİMİNE KİMYASAL SİLAH SAĞLAYARAK YARDIM EDEN GEREKSE KATLİAMIN YAPILMASINA SESSİZ KALARAK ONA DESTEK ÇIKAN TÜM GÜÇLERİ KINIYOR VE LANETLİYORUZ.

BİR ÖNCEKİ HALEPÇE KATLİAMININ YIL DÖNÜMÜNDE KÜRTLERE KARŞI YAPILAN DİĞER KATLİAMLARIN ÖZELLİKLE ROBOSKİ KATLİAMININ SORUMLULARINDAN HESAP SORULMASI İLE KALICI BARIŞIN TESİS EDİLEBİLECEĞİNİ BELİRTMİŞTİK. ANCAK NE YAZIK Kİ KÜRTLERİN BU HAKLI TALEBİ YERİNE GETİRİLMEMİŞ KÜRTLERE KARŞI YAPILAN BU KATLİAM DA ÖRTBAS EDİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR. ANCAK BİLİNMELİDİR Kİ NE ŞIRNAK BAROSU NE DE VİCANLI TÜM KESİMLER BU KATİLAMINDA PEŞİNİ BIRAKMAYACAKLARDIR.

YİNE HALEPÇE KATLİAMINI SOYKIRIM OLARAK TANIMAYAN TÜM ÜLKELERİNDE BU İNSANLIK AYBINA ORTAK OLDUĞUNU YİNELİYORUZ.

BİRAN ÖNCE TÜM İNSANLIĞIN VİCDANINDA MAHKUM EDİLMESİNİ DİLİYORUZ. 16.03.2013 ETKİN VE ADİL BİR VİCDANİ TAVIR BEKLENTİMİZİ TEKRARLAYARAK 16.MART HALEPÇE KATLİAMININ GERÇEKLEŞMESİNDE DOĞRUDAN VE DOLAYLI İLİŞKİSİ BULUNAN AKTÖRLERİ LANETLİYOR.16.03.2014

ŞIRNAK BAROSU BAŞKANLIĞI
24.01.2018 Çarşamba