İlker BAŞBUĞ Tahliyesi Hk.
Tarih: 07.03.2014 22:00:00 | Okunma Sayısı: 1392 | | |

"Başbuğ'un Tahliyesini Hukuki Olarak Doğru Bulmuyorum"

08 Mart 2014 19:18

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tahliyesinin doğru bulmadığını söyledi.

Haber: 'Başbuğ'un Tahliyesini Hukuki Olarak Doğru Bulmuyorum'

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Silopi İlçesi'nde avukat Hamit Şeren için düzenlenen mazbata törenine katıldı. Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elçi, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tahliye edilmesini tepki gösterdi. Nuşirevan Elçi, şöyle dedi: "İlker Başbuğ'un tahliyesini hukuki olarak şahsım olarak doğru bulmuyorum. Çünkü müebbet cezası verilmiş ve dosya Yargıtay'da nihai karar aşamasında bir dosyadır. Şimdi doğru bulmamamın sebebi eğer İlker Başbuğ'un adil yargılanmadığından dolayı tahliye ediliyorsa, bu ülkede binlerce insan sadece bir resimde görüldüğü için, elinde taş izi olduğu için her hangi eylemi olmamasına rağmen 10 yıl 14 yıl ceza verilen gençlerin daha önce bırakılmaları gerekir. Çünkü bir konuda adaletsizlik varsa, adalet sağlanıyorsa bu herkes için olmalıdır. Kimsenin sosyal konumu ya da siyasal kimliğinden dolayı özel bir uygulamaya tabi tutulmasını hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Toplumda binlerce insan sadece bir resimden demokratik hak arama yönteminden dolayı bir toplumsal olaya katılan binlerce genç içerideyken ve ciddi cezalar verilirken bu kararı bir hukukçu olarak içimize sindirmemiz mümkün değildir. Temennimiz bu adalet duygusunun bu adil yargılamama hususunun tüm vatandaşlar için uygulanması yönündedir. Şöyle bir gerçek var. Binlerce dosyada 3 yıl 4 yıl ceza istenen dosyalarda binlerce insan tutukludur. Müebbet cezası alan birinin tahliyesi yani bu insanların vicdanında adalet duygusunu derinden rencide edecektir. Adil yargılanmada düzenleme yapılması ve herkese sirayet edilmesini temenni ediyorum." - Silopi

22.01.2018 Pazartesi