Cumartesi Anneleri Ziyareti
Tarih: 7.03.2014 22:00:00| Okunma Sayısı: 2166

8 Mart Kadınlar Günü Etkinlikleri Kapsamında Baro Başkanımız ile Kadın ve Çocuk Hakları Merrkezi Üyeleri Her Cumartesi Günü Toplanan Cumartesi Annlerini Ziyaret Ettiler.
 
FAİLİ MEÇHULLER KİMLİK SAVAŞININ SONUCUDUR

Faili meçhul cinayetleri faili malumlar olarak değerlendirdiklerini belirten Şırnak Baro Başkanı Nurşirevan Elçi ise, Dünyanın her yerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü güzel bir ortamda kutlanırken, bizim kadınlarımızın günlerini nasıl kutladığı da göz önündedir. Maalesef kadınlarımız günlerinde bile kaybettikleri yakınlarının bedenlerini, faillerini ve kemiklerini sormak için tutarlı bir şekilde sürdürdükleri eylemin aynısını da kadınlar gününde de sürdürüyorlar. Faili meçhuller bu ülkede sürdürülen Kimlik savaşının sonucudur buda Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde en büyük kara lekesidir. Eğer devlet görevini yaparsa bu faili meçhullerin bedenlerini ve faillerini ortaya çıkarması gerekiyor. Bunu ortaya çıkarmadığı zamanda doğal olarak bu olay onların boynunda kalmış olacaktır. Çünkü 17 bin beş faili meçhul cinayetin akıbeti ve bunların failleri bulunup yargı önüne çıkarılmadan bu ülkenin eksiksiz demokrasi, ileri demokrasiye gitmesini beklemek doğru değildir. Türkiye’de yaşayan 76 Milyon insanın sorumluluğudur bu.Başta biz hukukçular olmak üzere,yetkililer olmak üzere,bölgenin duyarlı insanları olmak üzere bu konudaki çabaları sürdürmemiz gerekiyor dedi.Kayıp yakınlarının eylemi 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.

Yapılan konuşmaların ve oturma eyleminden sonra Kesk Kadın Platformuna üye kadınlar kayıp yakınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayıp kadınlara karanfil dağıttı.

3-009.jpg

4-005.jpg

1-019.jpg

2-018.jpg

20.04.2024
AV. ROJHAT DİLSİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.