TFF Hakemi Ümit ÇINAR'lı Hk. Suç Duyurusu
Tarih: 2.01.2014 22:00:00| Okunma Sayısı: 2736

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

             Roboski Katliamında sınırın sıfır noktasında 28.12.2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu meydana gelen saldırıda; 17’si çocuk olmak üzere toplam 34 insan yaşamını yitirmiştir. Katliamı soruşturması halen Genelkurmay Askeri Savcılığında derdesttir. 

           Bugün burada bulunmamızın nedeni bu katliamı meşru gören bu katliamın faillerini yere gök’e sığdıramayanları teşhir etmek ve yetkili makamlarca cezalandırılması sağlamaktır.

          Şikayet edilen Ümit ÇINARLI Roboski Katliamı’nın ikinci yıldönümünde 27.12.2013 tarihinde resmi Twitter hesabında saat 23:58’de, “Hümanizm köpekliktir! Uludere’deki katırlara üzülün bence”, “Uludere olayının ikinci yıldönümü kutlu olsun! Ölen katırlar sizden daha değerliydi, yazık oldu… 28 Aralık 2011” Şeklinde ırkçı saikle yazarak bu ülkede etnik kimliğinden ötürü en başta Roboski’de katledilen insanları ve ailelerini nihayetinde de Kürt halkını TCK md.216/2’de belirtildiği gibi alenen aşağılamıştır.

           Bu durum ulusal basında da geniş bir şekilde yer almış ve suçun maddi unsuru olan aleniyet şartı gerçekleşmiştir.

          Her ne kadar suç şikâyete tabi değilse de şimdiye kadar herhangi bir soruşturmanın yapılamamış olması nedeni ile iş bu şikayet talebinde bulunmak için bugün buradayız. Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gerekli araştırmanın yapılarak şikâyet edilenin cezalandırılması için suç duyurusunda bulunduk.

       Bu gün buradan bir kez daha yineliyoruz ki; roboski katliamının failleri ortaya çıkamazsa bu tarz hareketlerin türemesi ve farklı şekilde ortaya çıkması söz konusu olacaktır. Bu nedenle bir an evvel bu katliamın faillerinin yargıya teslim edilmesi gerekmektedir.03.01.2014

                                                                                                   ŞIRNAK BAROSU BAŞKANLIĞI

 
                          
 
 
 
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

                                                                                 ULUDERE

                  

                                                                                                                              Şikayet talebidir.


MÜŞTEKİ                            :Şırnak Barosu Başkanlığı adına Baro Başkanı Av. Nuşirevan ELÇİ,  Dicle Mah. İpekyolu Cd. 1/1 Silopi SİLOPİ/ŞIRNAK


ŞÜPHELİ                              : Ümit Çınarlı ve diğerleri


ATILI SUÇ                           : Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama


ŞİKAYET NEDENLERİ  :

        

1- Roboski Katliamında sınırın sıfır noktasında 28.12.2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu meydana gelen saldırıda; 17’si çocuk olmak üzere toplam 34 insan yaşamını yitirmiştir. Katliamı dosyası halen Genelkurmay Askeri Savcılığında derdesttir. 

 

2-Şikayet edilen Ümit ÇINARLI Roboski Katliamı’nın ikinci yıldönümünde 27.12.2013 tarihinde resmi Twitter hesabında saat 23:58’de, “Hümanizm köpekliktir! Uludere’deki katırlara üzülün bence”, “Uludere olayının ikinci yıldönümü kutlu olsun! Ölen katırlar sizden daha değerliydi, yazık oldu… 28 Aralık 2011” Şeklinde ırkçı saikle yazarak bu ülkede etnik kimliğinden ötürü en başta Roboski’de ölen insanları ve ailelerini nihayetinde de Kürt halkını TCK md.216/2’de belirtildiği gibi alenen aşağılamıştır.

 

           Bu durum ulusal basında da geniş almış ve suçun maddi unsuru olan aleniyet şartı gerçekleşmiştir.

 

3-Her ne kadar suç şikâyete tabi değilse de şimdiye kadar herhangi bir soruşturmanın yapılamamış olması nedeni ile iş bu şikayet talebinde bulunmak zorunda kaldık. Cumhuriyet Başsavcılığı’nızca gerekli araştırmanın yapılarak şikâyet edilenin cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak şikâyet edilen hakkında kamu davası açılması gerekmektedir.

 

SONUÇ VE İSTEM      :Şikayet edilenin  cezalandırılması için gereğinin takdir ve ifasını, saygıyla, arz ve talep ederim.03.01.2014  

                                                                                             Şikayet Eden

                                                                                        Şırnak Barosu Başkanı

                                                                                                AVUKAT

                                                                                         NUŞİREVAN ELÇİ 

 

EKİ: Gazete yazıları                                                             

19.04.2024
AV. ROJHAT DİLSİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.