BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 17.01.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 2284

 


BASINA VE
KAMUYOUNA



Bugün başta İstanbul olmak üzere,Ankara, İzmir ve Antalya illerinde Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Merkez
ve şube yöneticileri ile üyelerine yönelik kitlesel bir gözaltı dalgası başlatılmıştır. Halen devam eden gözaltı ve yakalama işlemleri nedeniyle 10’u aşkın meslektaşımızın sabahın erken saatlerinde evlerine baskın yapılmış, edindiğimiz bilgilere göre bazı avukatların kapısı kırılmış, gözaltı ve arama işlemlerinde avukatlık yasasının ve diğer usul yasalarının hükümlerine uyulmamıştır. Yineedindiğimiz bilgilere göre barolardan en büyük avukat örgütü olan ÇHD’nin Genel Başkanı hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştır.

 

       1970’li yıllardan beri darbe dönemleri dahil her türlü hukuksuzluk ve adaletsizliğe karşı etkili bir hukuk ve insan hakları mücadelesi yürüten bir hukuk örgütüne yönelik bu hukuksuzluğu kınıyoruz. Bu kitlesel gözaltı ve yakalama dalgası savunma hakkına, yurttaşların hak arama özgürlüğüne ve bu nedenle demokratik hukuk devletinin temel ilkelerine bir saldırıdır. ÇHD yönetici ve üyeleri her zaman insan hakları ihlallerinin mağdurlarıyla dayanışma içinde olmuş ve adalet mücadelesinde her zaman mağdurların yanında yer almışlardır.


 

         Meslektaşlarımıza yönelik saldırıların yanı sıra, yaklaşık bir yıl önce de 46 meslektaşımız mesleki faaliyetlerinden dolayı tutuklanmış ve 26’sı halen tutuklu olarak yargılanmaktadır. Savunma mesleğine yönelik bu saldırıları rutin bir uygulama haline getirme yönündeki adli ve idari uygulamaları asla kabul etmeyeceğiz.



 

         Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Baroları olarak mesleğimize, mesleki faaliyetimize ve savunma hakkına yapılan bu hukuka aykırı uygulamayı protesto ediyoruz. Her zaman ve her koşulda ÇHD üyesi meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna bir kez daha duyurarak, gözaltına alınan Meslektaşlarımızın gözaltı işlemlerine derhal son verilerek serbest bırakılmasını talep ediyoruz. 18.01.2013



 

Şırnak Barosu             Mardin Barosu   Diyarbakır Barosu     


 

Siirt Barosu                 Van Barosu          Hakkari Barosu         


     BitlisBarosu                 Muş barosu         Bingöl Barosu            
 
     Şanlıurfa Barosu        Iğdır Barosu        Batman Barosu 
 

19.04.2024
AV. ROJHAT DİLSİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.