Tarih: 12.08.2012 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1486 | | |

12 Ağustos 2012 günü Ovacık-Tunceli Karayolunda CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin AYGÜN’ün PKK tarafından alıkonularak kaçırılmış olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu olay Kürt Meselesinde şiddet ve çatışmanın geldiği nokta açısından vahimdir. Her şeyden önce insan hakları ve bu kapsamda yaşam hakkı ve kişi güvenliği konusunda ilkesel duruşumuzun sonucu olarak insan, parlamenter ve aynı zamanda meslektaşımız olan Hüseyin AYGÜN’ün derhal serbest bırakılmasını talep ediyor ve bekliyoruz.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin AYGÜN’ün serbest bırakılması konusunda yapılacak askeri operasyonun can güvenliğini ciddi biçimde tehdit edeceği düşüncesiyle hükümeti bu konuda daha duyarlı davranmaya davet ediyor, Hüseyin AYGÜN’ün kaçırılmasıyla gündeme gelen alıkonulan kişiler konusunda da herkesi sorumluluk almaya ve yaklaşmakta olan mübarek Ramazan Bayramı’nda alıkonulanların tümünün serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu konuda Bölge Baroları olarak üzerimize düşecek sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

ŞIRNAK BAROSU                             DİYARBAKIR BAROSU                 AĞRI BAROSU

BİNGÖL BAROSU                            BİTLİS BAROSU                            HAKKARİ BAROSU

IĞDIR BAROSU                                KARS BAROSU                             MARDİN BAROSU

MUŞ BAROSU                                  SİİRT BAROSU                             ŞANLIURFA BAROSU