BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 7.10.2018| Okunma Sayısı: 843

BASINA VE KOMUOYUNA

İstanbul Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Ömer Kavili 04.10.2018 tarihinde Silivri’de görülen ve müdafii olarak katıldığı davada, mahkeme başkanı ile yaptığı tartışma nedeni ile kolluk güçlerince duruşmadan çıkarılmış, yargıcın şikayeti üzerine 05.10.2018 tarihinde gözaltına alınmış ve görevli memura mukavemet, Mahkeme heyetine hakaret suçlarından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır.

 

Tutuklama kararının bariz keyfi muamele niteliğinde olduğu açıktır.Tutuklama kararı ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçu arasındaki fark kararın bir hakimlik makamı kararı olması değildir; kararın bizatihi yasaya ve somut olay adaletine uygun olmasıdır.

 

Avukatlık Kanununun 58 ve 59. Maddeleri gereğince, soruşturma açılması Adalet Bakanlığının iznine bağlıdır. Bu izin alınmadan soruşturma yapılması yasaya açıkça aykırıdır. 

 

Adil yargılamanın teminatı olan Avukatların duruşma salonundaki görevi nedeni ile tutuklanması kabul edilemez. Bu nedenle meslektaşımızın serbest bırakılması ile yetinilmeyerek, meslektaşımız ile tartışan yargıç, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı ile tutuklama kararını veren Hakim hakkında gerekli inceleme ve soruşturmaların yapılması ve soruşturma sonuna kadar meslekten uzaklaştırma kararı verilmesi gerekmektedir.

 

Mesleğin onur ve vakarına yönelen saldırıların takipçisi olacağımızı kamuoyuna sunarız. 07.10.2018

 

 

                                                                                   Şırnak Baro Başkanlığı

 

 

 

 

 

 

 

25.04.2024
AV. ROJHAT DİLSİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.