BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 19.06.2018| Okunma Sayısı: 1213

BASINA VE KAMUOYUNA

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 18.06.2018 tarihinde TRT Haber Kanalında katılmış olduğu programda Suruç’ta yaşanan olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmeler esnasında:

 

“Şunu da ifade edeyim o kadar alçakça değerlendirmeler yapılıyor ki, şimdi dün Diyarbakır'da Diyarbakır Ticaret Sanayi de dâhil olmak üzere Diyarbakır Barosu zaten Diyarbakır Barosu PKK'ya müzahir bir Baro'dur. Çok açık ve net söylüyorum  PKK'ya Müzahir bir Barodur. Bütün eylemlerimizde olaylarımızda hukuka dahil olan bütün olaylarımızda PKK sesini çıkarmadığı zaman Diyarbakır Barosu sesini çıkartır.”

 

şeklinde sözler sarf etmiştir.

 

Avukatlık yasasına göre Avukatlığın ve baroların amacı; her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını her derecede yargı organları, hakemler, resmi ve özel kişi, kurul ve kurumlar nezdinde sağlamaktır.

Diyarbakır Barosu kurulduğu günden bugüne, gerek üyeleriyle gerekse kurumsal olarak yürüttüğü insan hakları ve hukuk mücadelesiyle ulusal ve uluslararası kamuoyunda büyük bir saygınlık kazanmıştır.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye yapılan alçakça suikastın faillerini yargı önüne çıkarması gerekirken Diyarbakır Barosunu hedef gösterecek beyanlarda bulunulması kabul edilemez niteliktedir.

Anayasanın 114. maddesinin birinci fıkrasında yer alan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimlerinden önce, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları çekilir" hükmünün ne kadar gerekli olduğu tekrar ortaya çıkmıştır.

Anayasal kurumların seçimlere malzeme yapılması, adil seçim ilkesine uygun düşmeyecektir. Ve beraberinde meşruiyet tartışması getirecektir.

Biz Şırnak Barosu olarak;  14 haziran 2018 günü Suruçta yaşanan 4 yurttaşın ölümüne ve 8 yurttaşın yaralanmasına yol açan olayın siyasi beyanatlardan uzak adil ve etkin bir şekilde yargı organlarınca soruşturulmasının takipçisi olacağız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 19/06/2018

 

ŞIRNAK BAROSU BAŞKANLIĞI

24.04.2024
AV. ROJHAT DİLSİZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.